DeCircusclub Amsterdam
logo Stichting AIM

Stichting AIM

Circus in Amsterdam voor jeugd van alle leeftijden


Circus Arts in Motion

Het Circus heeft een lange traditie en kent vele verschijningsvormen en Circusinitiatieven. Het Circus staat voor verbinding vakmanschap verbeelding kwaliteit en ondernemerschap. Het circus is van alle culturen en bied een schat aan mogelijkheden.Circus Arts in Motion zet het circus bewust in om tot verdere persoonlijke groei en sociale betrokkenheid van de deelnemers te komen (zie onze projecten).

Door de diversiteit aan technieken van grond en luchtakrobatiek tot jongleren tot allerlei evenwichtsdiciplines maar ook door het geleerde te tonen aan het publiek is het een middel bij uitstek om te werken aan de creatieve, sociaal emotionele en motorische ontwikkeling van de deelnemers. Het ontdekken van je eigen en elkaars mogelijkheden en onmogelijkheden het vinden van oplossingen het leren samenwerken met anderen zijn kleine diamanten.

Circus Arts in Motion maakt uitsluitend gebruik van professionele docenten en heeft als specialisatie projecten die onder de noemer sociaal circus bekend zijn.

Doe mee met de circusclub!

DeCircusclub is een samenwerkingsproject van Circus Arts in Motion en Compagnie with Balls. In september 2016 besloten een aantal oud-medewerkers van circus Elleboog Henny en Marjolein om hun jarenlange ervaring door te geven aan de jeugd van Amsterdam middels dit mooie project. Inmiddels zijn we een jaar verder en kent DeCircusclub op de woensdag en zaterdag twee goed bezochte circusdagen waar kinderen serieus en met veel plezier werken aan hun kennis en kunde van circus en acrobatiek op Rapenburg 51. Henny en Marjolein hebben elkaar leren kennen als collega's bij circus Elleboog en hebben enkele tientallen jaren ervaring in circuslesgeven, projecten leiden en het opleiden van stagaires, vrijwilligers en circusdocenten op het vakgebied sociaalcircus. Passie en liefde voor het circuswerk maakt dat ze zich willen blijven inzetten voor de jeugd van Amsterdam.

Wat doen we en waar moet je zijn?

De Circusclub daagt kinderen en jongeren uit om samen circus te maken! Plezier, jezelf presenteren, grenzen opzoeken en verleggen. Je gaat je eigen en elkaars talenten ontdekken, samen een voorstelling maken en het publiek verwonderen met al jullie talenten. De Circusclub heeft als nevendoel om verbinding in de buurt tot stand te brengen door zichtbaar te zijn workshops aan te bieden bij o.a. Speeltuin de Waag.
Download onze folder van DeCircusclub via deze link voor het programma aanbod voor seizoen 2017-2018.
Meld je aan op Facebook de Circusclub of door een email te sturen naar: decircusclub@gmail.com

Waar: Rapenburg 51, 1011 TV Amsterdam

Grotere kaart weergeven  |  Routebeschrijving vragen  |  In vogelvlucht weergeven