circus in praktijkscholen
logo Stichting AIM

Stichting AIM

Circus in Amsterdam voor jeugd van alle leeftijden


Circus Arts in Motion

Het Circus heeft een lange traditie en kent vele verschijningsvormen en Circusinitiatieven. Het Circus staat voor verbinding vakmanschap verbeelding kwaliteit en ondernemerschap. Het circus is van alle culturen en bied een schat aan mogelijkheden.Circus Arts in Motion zet het circus bewust in om tot verdere persoonlijke groei en sociale betrokkenheid van de deelnemers te komen. Circus AIM stelt zich tot doel om de (verborgen) talenten van een ieder kind te herkennen en schept de voorwaarden om een klimaat te creëren waarin de deelnemers zich optimaal kunnen ontplooien.

Door de diversiteit aan technieken van grond en luchtakrobatiek tot jongleren tot allerlei evenwichtsdiciplines maar ook door het geleerde te tonen aan het publiek is het een middel bij uitstek om te werken aan de creatieve, sociaal emotionele en motorische ontwikkeling van de deelnemers. Het ontdekken van je eigen en elkaars mogelijkheden en onmogelijkheden het vinden van oplossingen het leren samenwerken met anderen zijn kleine diamanten.

Circus Arts in Motion maakt uitsluitend gebruik van professionele docenten en heeft als specialisatie projecten die onder de noemer sociaal circus bekend zijn.

De Praktijkscholen

Circus Arts in Motion verzorgt diverse sociale projecten op scholen waarbij de focus en doelstelling per doelgroep andere accenten kunnen hebben.