profiel Henny Diebels
logo Stichting AIM

Stichting AIM

Over circus als bewegingskunst: profiel Henny Diebels


Circus Arts in Motion

Het Circus heeft een lange traditie en kent vele verschijningsvormen en Circusinitiatieven. Het Circus staat voor verbinding, vakmanschap, verbeelding, kwaliteit en ondernemerschap. Het circus is van alle culturen en biedt een schat aan mogelijkheden. Circus Arts in Motion zet het circus bewust in om tot verdere persoonlijke groei en sociale betrokkenheid van de deelnemers te komen. Circus AIM stelt zich tot doel om de (verborgen) talenten van een ieder kind te herkennen en schept de voorwaarden om een klimaat te creëren waarin de deelnemers zich optimaal kunnen ontplooien.

Door de diversiteit aan technieken van grond- en luchtakrobatiek tot jongleren tot allerlei evenwichtsdisciplines, maar ook door het geleerde te tonen aan het publiek, is het een middel bij uitstek om te werken aan de creatieve, sociaal-emotionele en motorische ontwikkeling van de deelnemers: het ontdekken van je eigen en elkaars mogelijkheden en onmogelijkheden, het vinden van oplossingen, het leren samenwerken met anderen, zijn kleine diamanten.

Circus Arts in Motion maakt uitsluitend gebruik van professionele docenten en heeft als specialisatie projecten die onder de noemer 'sociaal circus' bekend zijn.

profiel Henny Diebels

foto Henny Diebels Performer, Circus- en dansdocent met een afgeronde opleiding aan de Theaterschool Amsterdam Afdeling Dans, medeoprichter stichting Arts in Motion, met 35 jaar ervaring in het geven van circus- en danslessen aan jeugd en jongeren in alle wijken van Amsterdam. De jaarlijkse voorstellingen als afsluiting van een seizoen zijn een zeer waardevol instrument om het publiek, maar ook de artiesten, te verwonderen en beroeren. Een van mijn specialisaties is Sociaal Circus Trainer voor kwetsbare doelgroepen zoals jeugd en jongeren in achterstandssituaties. Opbouwen van zelfvertrouwen, leren samenwerken, en respectvol met elkaar omgaan zijn hierbij belangrijke doelstellingen. Volgens mijn getuigschrift van Circus Elleboog Amsterdam heb ik meer diepgang en structuur aan het vak Circustrainer gegeven. Mijn stijl word omschreven als diep respectvol, vol aandacht, van zeer hoge kwaliteit en vindingrijkheid. Naast het overdragen van vakinhoudelijke competenties ligt mijn kracht in bewustwording aanbrengen van waarden en normbesef. De laatste 10 jaar ben ik als 'Trainer voor Trainers' en 'Coach voor Circusdocenten en Studenten' werkzaam geweest, zowel landelijk als internationaal.

foto Henny Diebels Bij Circus Elleboog: het kinder- en jeugdcircus in Amsterdam (vooral gericht op kinderen en jongeren in achterstandssituaties), heb ik de laatste 22 jaar gewerkt in verschillende rollen.


Trainer voor trainers - nationaal en internationaal voor:
Circomundo, die de belangen van de jeugdcircussen in Nederland behartigt.

Caravaan:
“The European youth circus and education network” is opgericht in 2008 en bestaat uit 12 jeugdcircussen uit 12 verschillende Europese landen met als doel het ontwikkelen van “Social Circus in Europe” om een bijdrage te leveren aan een hechtere samenleving.

Divers: